Nu mens Jakob hygger sig med andre dele af familien, har jeg tid til at skrive et indlæg om de kalvekæber, vi fik i går. Min Irma-slagter er god til at have lidt anderledes udskæringer: De billige, smagfulde.
To kalvekæber for 55 kr. 750 g frilandskød. Det synes jeg er en ok pris. Så vidt jeg kan se på nettet, har Cleaver's (Cofocos slagter i torvehallerne) dem for 25 kr. stk. Men så skal man forbi Nørreport...
Billedet her er kun af den ene kalvekæbe - den anden var røget i stegegryden.
Jeg fandt inspiration hos både Meyer og et par madblogs og endte med at bruge det, jeg nu lige havde i køkkenet.

Løg og guller og en Maltøl fra Vestfyens. Næste gang tror jeg, at jeg vil lave kæberne som osso buco - eller i rødvin. Men det ser da kønt ud med denne blanding, ik?

Efter tre timer var kødet smørmørt, og jeg blendede urterne med lidt af væden for at tykne saucen. Det var ikke så kønt - brunt pga. øllet, men det smagte rigtig godt! Vi rev masser af peberrod over, fik kartofler og scorzonerrødder stegt i olie m. citronskal og persille til. Og der er rester til i morgen.
Har lavet kalvekæber sousvide forleden. Lækkert, mørt og velsmagende!
SvarSletI går fik vi kalvekæber lavet i ovn - de fik 6-7 timer ved 130 til start, efterhånden ned til 100. Mørt og mættende.
SvarSlet