lørdag den 12. februar 2011

Lammeribben mm

På opfordring maden fra i går - uden billeddoku, desværre:
Lammeribben
Ribbenene marineres i saften fra en halv citron, en halv dl olie, en spsk lys soya, en tsk timian, salt og peber. Pensl og lad stå en times tid. Lidt ekstra salt og peber på inden stegning.
Steges på risten i bradepanden ved 200 gr. i 20 minutter på hver side.
Hertil hvide bønner i gedeostcreme.
Hvide bønner udblødes natten over og koges i letsaltet vand (mine fik 40 minutter). Skylles i koldt vand og drypper af. Så laves en creme af bouillon, smør og gedeost. En halv deciliter suppe (vand+tern), en spsk smør og ca 100 g gedeost (brugte den hvide rulle) piskes sammen og varmes op, bønnerne heri, varme, varme og til sidst en god gang klippet dild over. Vend rundt og server.
Tomatsnask.
2 små skalotteløg, 1 fed hvidløg hakkes og klares i lidt olie, lidt lys soya over og hakkede tomater - svarende til en halv dåse tomater (jeg brugte vores egen tomatsauce fra fryseren)- tilsættes. S + P og den fik så stå og småputre lidt.
Hvidkålssalat - helt enkel med strimlet hvidkål, hakket persille og sennepsdressing.
Søren siger, at det var godt hver for sig og ekstra godt sammen :-)

1 kommentar:

  1. I aften hade vi ingen hvidkål, så det blev skoldet blomkål med ovntørrede tomater og ristede friske hasselnødder. Og så de hvide bønner i gedeost. Også godt!

    SvarSlet