Jeg lavede først en slåfejl, så der kom til at stå finger cookies i titlen på denne post, og navnet er måske ikke helt galt til de her småkager, som jeg har svært ved at få nok af. Jeg har lavet dem de sidste otte år, tror jeg, og det er mit første selvstændige bidrag til familietraditionerne. De er nemme, hurtige og utroligt velsmagende. Fordi de er lidt stærke, er de en god modvægt til alt det søde, som jeg hurtigt får nok af. Hvis du kan li' ingefær, er de et must try!!
250 g mel - jeg bruger 50/50 af hvedemel og grahamsmel for at give småkagerne lidt mere bid og karakter. Er du til en mere klassisk småkage, så hold dig bare til hvedemel.
125 g smør
225 g flormelis
2 spsk friskrevet ingefær (sådan ca 2 fingres længde og tykkelse ingefær)
1 tsk stødte nelliker
1 nip salt
1/2 tsk natron
1 æg
Hak mel og smør til en grynet masse. Tilsæt først de tørre ingredienser og bland dem groft, så er det lettere at få blandet dejen, når ingefæren og ægget er kommet i - det gør du nemlig nu :-) kør enten dejen hurtigt på røremaskine eller brug klør fem. Alt afhængigt af størrelsen på ægget kan det være nødvendigt at tilsætte en SMULE mere vand. Men pas på, dejen skal ikke for klæg. Jeg bruger store änglamark æg og har aldrig brug for ekstra vand.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar