torsdag den 21. januar 2010

Det smager jo af dessert!!

Her fire hverdagsretter, som alle tager under 20 minutter at lave:

Vi kører for tiden med 'dagens råkost'. Jeg afprøver alle mulige måder at spice gulerødder, spidskål og andre fyldige rodfrugter op til en standard, hvor det bliver en lise af afslutte/begynde måltidet med en ordentlig portion.
Spidskål med granatæble og ingefær:
(2 pers)
Et halvt spidskål, så fintsnittet som muligt
Kernerne fra 1/2-1 granatæble, alt efter hvor meget man har og om man vil gemme lidt til en anden salat en anden dag...
dressing af:
rapsolie
æblecidereddike (har også prøvet med hindbæreddike, og det fungerede lige så godt)
fintrevet ingefær
salt+peber (rundhåndet)

Frederiks kommentar: Det smager jo af dessert!

Vi har også fået udgaven uden ingefær - det kommer lidt an på, hvad der ellers er på menuen. Den med ingefær fik vi fx samme aften som denne grønne karry:


I går kom jeg hjem fra træning og kunne ikke vente på Frederik - han var også til træning, men kom først hjem 45 minutter efter mig. Det blev derfor til en hurtig omelet i to tempi, hvor fyldet (brune champignon, kartoffel og peberfrugt)lå klar til ham under et stykke stanniol. I behøver ingen opskrift, jeg synes bare tallerknen så fin ud: (Det er et stykke fennikel, der ligger og troner ved siden af salaten)


Til sidst en ret, der faktisk har ligget i mit arkiv et stykke tid, er denne
avocadosuppe:
2 avocadoer
et par dl hønsebuillon
saften fra (mindst) 1 lime
1 klat creme fraiche
sesamfrø til drys

Kør avocado+creme fraiche med stavblender. Kog buillonen op og hæld først limesaft, så avocadoblanding i. Drys med sesamfrø, evt. ristede. Det er let!!

For dulen, jeg havde glemt det vigtigste i suppen: finthakket syltet ingefær - det pepper den op, så den netop ikke bliver kvalm!! I kan bruge opskriften på syltet ingefær fra mit indlæg om den japanske middag.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar