fredag den 28. august 2009

Spansk køleskabs-kylling

Fredag aften, køleskabet byder på diverse mærkelige rester. Gider ikke lave mad, vil hellere danse, lege med duplo og vaske lidt tøj.
Mens vi drak kakao forkogte jeg derfor et par små, lækre kartofler. Gav dem fem-syv minutters tid og lod dem så stå i kogevandet.
Senere delte jeg kyllingeresten i mundrette chunks, snittede et par cherrytomater og lidt af Havnøs sprøde squash og lagde dem i et ovnfast fad. En stor håndfuld bredbladet persille fik også en tur med kniven og røg samme vej. Endelig snittede jeg nogle skiver spicy chorizo (Aalbæk slagterens) og pressede lidt citronsaft, sort peber og olivenolie over herligheden. Smed det hele i ovnen en tyve minutters tid. Imens lavede vi fis og ballade, blandede dej til romkugler og dækkede bord.

Simpelt. Saftigt. Absolut uden fornemmelse af restemad, men snarere krydret, sommerrigt og meget farverigt. Sophie åd, chorizoen var tilpas krydret til at give de ellers kedelige kartofler et pist. Absolut en uge-favorit.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar