mandag den 2. november 2009

Spidskålssalat m. pære, pecorino og valnødder

Mmm, det her var en dejlig forret en søndag aften, hvor jeg gik sulten rundt og ventede på, at fisken i ovnen blev klar:

- spidskål (næsten et halvt giver en god portion, så der er til frokost)
- 3 pærer (en af dem må gerne være godt moden, de andre lidt sprødere)
- pecorino: jeg brugte den sidste sølle stump
- valnødder (så mange du order at knække - eller så mange kalorieregnskabet tåler)
- en god olivenolie
- god med peber

Særlige tips: Snit spidskålen så fint du kan. 'Kram' kålen neden i skålen, så den frigiver lidt saft og bliver blød. Skær den bløde pære i kvarter, så tynde skiver, hæld den i skålen med olivenolie og peber. Mas pæren lidt så safternes frigives og bland salaten godt. Så kan den stå og trække, mens du ordner resten af pærerne+osten.

Så var vi klar til selvfanget torsk i ovn...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar