Sørens sellerisalat med Nannas tilføjelse
1/2 selleri rives groft og blancheres. Vendes med Bodils franske dressing (sennep, lidt vand, olie). Tag gerne rigeligt sennep - der må gerne være bid som modspil til den lidt jordede sellerismag. Salt og peber. Min tilføjelse består af kommen. Drys med fri hånd - eller stil en skål på bordet, så kan man selv dosere.
Nannas sellerisalat
Bland:
Revet selleri
Fintsnittet blegselleri
hakket persille
granatæble
lidt olivenolie+citron som dressing
En moderne Waldorf
revet selleri
revet æble (nok 3 dele selleri til 1 del æble)
dressing af creme fraiche+mayo (lad samvittigheden styre blandingsforholdet - og fedtprocenten på creme fraichen)
drys med (rigeligt) valnødder
Den er et hit hos de stejleste sellerifornægtere og børn pga. sødmen fra æblerne.
Nannas ikke så flippede selleribøffer (3 pers)
1/2 selleri (groft el. fint revet alt efter smag og behag)
1 æg
tahin (jeg gætter på 2 spsk, men jeg har intet skrevet i opskriften)
basilikum/persille
chili, frisk
hvidløg, presset
salt+peber (rigeligt)
Form flade bøffer og steg ved lav varme. Server med creme fraiche m. grønt i og godt brød - eller lidt kød - eller en bagt kartoffel - eller et bagt græskar - eller rødbedesalat.
Og så er der jo selleriretten over dem alle: boller i selleri. Men den opskrift har vi vist alle, ik?!
hvid
sund
lækker
selleri
nøddeagtig smag
ih så anvendelig du er!
Den, der gætter/kan se, hvilken digttype, jeg her har skrevet, må vælge en selleriservering, næste gang I besøger Porcelænstorvet!
Er det nok at sige et lyrisk digt??? :-))
SvarSletnej, det skal være præcist... Digtformen har et navn, på samme måde som sonetten har det.
SvarSletknækprosa
SvarSletnej, knækprosa er heller ikke korrekt.
SvarSletLad mig give et hint: Digtformen er en forkortelse af et navn på en italiener. Hvad italieneren er kendt for, vil jeg ikke afsløre endnu - ej heller hans fødeår eller erhverv.
ballade?
SvarSletfibonacci 1,1,2,3,5,8,13,21... det bliver svært med med lange digte
SvarSletOg det var mig, der gættede det!!
SvarSlet