onsdag den 26. oktober 2011

Syltede valnødder

Når man nu har en nabo med masser af valnødder og en mand, som frivilligt plukker havtorn, kan man kaste sig ud i følgende:
Havtorn dækkes med vand og koges i 15 minutter og saften presses ud gennem en sigte. Omkring 5 dl valnøddekerner blancheres et par minutter, skylles i koldt vand og tørres i ovn ved 180 gr. i 15 minutter. Mål knapt 5 dl havtornsaft op, kog det op med 500 g sukker og 2 spsk mørk farin. Når det koger, kommes valnødderne i og koger ca 5 minutter. Tag så nødderne op med en hulske og læg dem i atamonskyllede glas. Lagen koges en anelse ind - helt som du vil have den - og hældes så over valnødderne. Sygeligt godt til ost eller bare som mums.

1 kommentar:

  1. Mmmm, det lyder godt!! Det glæder jeg mig til at smage... (Hvis jeg får lov)

    SvarSlet