fredag den 7. september 2012

Havtorn - den ikke helt så nye sort

råsyltede havtorn


Sidste weekend var vi på Hedeland naturlegeplads, hvor der er masser af havtorn. Tak til Mads for lån af leatherman!


De smukke bær kom en tur i fryseren, så er de meget lettere at få af de tornede grene.

Smukke bær! Jeg stod med en grensaks og klippede alt det grønne af for at de kunne være i vores lille fryser.
På facebook fik jeg et godt tips til tilberedning: Lav saft og frys ned i isterningbakker. S er den lige til at bruge når man vil spice noget op med havtornens lækre syrlighed. (tak, Kathrine!)


Min nabo har brugt dem råsyltede (se øverste billede) i sprødsalater (det nye ord for råkost) - og det lyder som noget for os spidskålssalat-lovers!


Og så har jeg tænkt mig at bruge dem i mængder i efterårets juicer på maskinen sammen med æble, gulerødder og ingefær.

Jeg skal nok poste, når spidskålssalaten er færdig (og spist)!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar